SÄNGYNPÄÄDYT

SÄNGYNPÄÄDYT – MIKSI NIITÄ YLEENSÄ TARVITAAN JA MITEN VALITA OIKEA

Unelmiesi sänky komeilee makuuhuonessasi, mutta näyttääkö kuitenkin jotain puuttuvan? Voiko se olla sängynpääty?
Oikein valittu sängynpääty viimeistelee sänkysi ulkoasun, tuo makuuhuoneeseen ripauksen persoonallisuutta ja ehkä myös kaivettua tunnelmaa. Mutta oikean päädyn valinta saattaa olla jopa hieman haastellista.

Kuinka valitset oikean sängynpäädyn

* Määritä päädyn leveys ja korkeus.
* Mieti päädyn väriä.
* Päätä verhoilusta: haluatko sen kankaisena vai nahkaisena.
* Verhoilun kestävyys on myös tärkeä huomioida.
* Valitse sellainen pääty, jota on helppo puhdistaa (tuskin kukaan haluaisi oman päädyn päälle naarmuja tai tahroja). Kyseessä voi olla sekä tekokuitukangas- että nahkaverhoilu. Kaikki riippuu siitä, kumpi – nahka vai kangas – sopii miljöösi ja tyyliisi parhaiten.

Toisaalta kangas- ja nahkaverhoillut pehmustetut sängynpäädyt tarjoavat mukavuutta ja toimivuutta ja toisaalta lisäävät makuuhuoneeseen tyylikkyyttä ja ylellisyyttä.
Jos tykkäät sängyssä lukea tai katsella elokuvia, valitse mieluummin pehmustettu pääty, jota vasten voisit asettua istumaan: laadukas vaahtomuovisisus tukee mukavasti selkääsi, ja myös pääsi viihtyy enemmän pehmustetta eikä kylmähköä seinää vasten.

Verkkokauppamme pehmustetut sängynpäädyt ovat saatavilla verhoiltuna hyvin kestävillä ja helppohoitoisilla kankailla ja useilla kangasväreillä.
Myymälässämme päädyt on tilattavissa myös  pur-nahkaisina (polyuretaania).

Ylellinen koriste eli pikainen paluu sängynpäädyn historiaan

Tiesitkö että sängynpääty oli keksitty tuhansia vuosia sitten vielä muinaisessa Egyptissä? Silloin niitä valmistettiin joko jalometalleista tai arvokkaista puista ja asennettiin vain kuninkaallisten vuoteisiin omistajan vaurauden ja ylellisyyden merkkinä.
Puisen päädyn käyttö pikkuhiljaa yleistyi Muinais-Kreikassa, ja muinais-kreikkalaisten sängyissä se oli mukana jo melkein oletuksena. Puun ominaisuus eristää kylmältä oli syy siihen, miksi puisen sängynpäädyn suosio kasvoi siellä niin paljon. Huonosti eristetyssä talossa puinen pääty suojasi myös vedolta.
Keskiajalla sängynpäätyihin alettiin kiinnittämään yhä enemmän huomiota sängyn ja makuuhuoneen koristeena.
Nykyään modernit sängynpäädyt ovat helposti saatavilla asiakkaiden valitsemilla kooilla, materiaaleilla ja väreillä.

Tutustu verkkokauppamme valikoimaan tai tule tutustumaan ja kokeilemaan paikan päälle!

Näytetään kaikki 4 tulosta

Näytetään kaikki 4 tulosta